Rituelen en Architectuur, onderzoek in Jakarta

De komende vier maanden ga ik mijn onderzoek naar rituelen en architectuur verder verdiepen en verbreden in een nieuw land, stad en cultuur.
Het kwam op mijn pad om voor een tijd met mijn gezin in Jakarta te mogen wonen, een interessante stad waar de moderne en traditionele wereld bij elkaar komen, waar koloniale invloeden en een rijke cultuur zich vermengen, een stad waar veel thema’s bij elkaar komen waar ik nu mee bezig ben.

Ik ga me verdiepen in de rituelen van deze stad, hoe gedragen mensen zich in een fysieke omgeving? welke patronen zijn daarin te ontdekken? en welke bijdrage heeft de architectuur?
Denk bijvoorbeeld aan plekken waar je elke ochtend steeds op dezelfde plek je koffie drinkt. Welke condities kent die plek? en hoe kunnen we die informatie inzetten voor een betere en meer menselijke architectuur?

Ik heb zin om met deze fascinaties aan de slag te gaan en ik deel deze graag met jullie. Misschien ben je gewoon nieuwsgierig, wellicht kan het je ontwerpbenadering beïnvloeden, of wil je je laten verrassen door de dingen die ik waarneem.
Je kunt me de komende tijd volgen via Instagram @michaelvanbergen ik hoor ook graag jullie reacties.
https://lnkd.in/dG6uGz_d

Hopelijk tot snel, en anders zie ik jullie weer in het nieuwe jaar!