Tudor Gardens Hoofddorp

  •  

  •  

  •  

  • Ambachtelijke buitenschil_Voorhuis

    Ambachtelijke buitenschil_Voorhuis 

  • Ambachtelijke buitenschil

    Ambachtelijke buitenschil 

  • Binnen-en-buitenruimten

    Binnen-en-buitenruimten 

  • Loggia

    Loggia 

  •  

  • Penthouse

    Penthouse 

  •  

  •  

  • Ambachtelijke buitenschil_Achterhuis

    Ambachtelijke buitenschil_Achterhuis 

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  • Half-timber in het vlak

    Half-timber in het vlak 

  • Plattegronden

    Plattegronden 

  • Uitzicht over de poldervelden

    Uitzicht over de poldervelden 

Romantisch wonen in één groot landhuis 

Het appartementengebouw gelegen aan de Hoofdweg in Hoofddorp kent tien appartementen waarvan in de kap een penthouse.

Het gebouw manifesteert zich tussen twee stijlen. Het bakstenen ‘Voorhuis’ verwijst naar oude bestaande polderboerderijen en het ‘Achterhuis’, de half-timber schuur, naar de nieuwe achtergelegen Tudorwijk. Door verschillende nokhoogtes en materialisering kenmerken beide bouwwerken hun eigen karakter.

Met ‘slimme’ plattegronden die verticaal doorgestempeld zijn ontstond er ruimte, binnen de romantische Tudorstijl, buitenruimtes te ontwerpen die meer konden zijn dan een balkon. 

Zo groeit een erker in het ‘Voorhuis’ uit tot een loggia en torenterras, en groeit de half-timber constructie van het ‘Achterhuis’ uit tot variërende buitenruimtes. Door repetitie in beeld te vermijden behoudt het gebouw zijn kleine schaal, waarbij ieder zijn individuele woning heeft in een grote boerderij.