Whiskey on the terrace after tea

10 appartementen, Hoofddorp

Woningbouw

Scroll

Wonen in een groot landhuis 

Het appartementengebouw gelegen aan de Hoofdweg in Hoofddorp kent tien appartementen waarvan in de kap een penthouse.

Het gebouw manifesteert zich tussen twee stijlen. Het bakstenen ‘Voorhuis’ verwijst naar oude bestaande polderboerderijen en het ‘Achterhuis’, de half-timber schuur, naar de nieuwe achtergelegen Tudorwijk. Door verschillende nokhoogtes en materialisering kenmerken beide bouwwerken hun eigen karakter.

Slimme plattegronden

Met ‘slimme’ plattegronden die verticaal doorgestempeld konden worden op drie lagen ontstond er ruimte binnen de Tudorstijl, buitenruimtes te ontwerpen die meer konden zijn dan een balkon. 

Zo groeit een erker in het ‘Voorhuis’ uit tot een loggia en torenterras, en groeit de half-timber constructie van het ‘Achterhuis’ uit tot variërende buitenruimtes.

Door repetitie in beeld te vermijden behoudt het gebouw zijn kleine schaal, waarbij ieder zijn individuele woning heeft in een groot landhuis.

Programma

9 appartementen + 1 penthouse

BVO

2250 m2

Opdrachtgever

Thunnissen Ontwikkeling BV

Ontwerp

van bergen architectura

Aannemer

Thunnissen

Constructeur

Berkhout Tros Bouwadviseurs BV

Fotografie

Jurrit van der Waal