The courtyard

19 ZEN-woningen sociale huur Ymere, Almere

Woningbouw

Scroll

 

Het Hof van Salland in Nobelhorst

Dit project bestaat uit een agrarisch ensemble van drie bouwwerken, geïnspireerd op het Sallands erf. Ieder gebouw kent zijn eigen identiteit. 

Collectieve binnentuin

Binnen het gegeven bouwsysteem zijn bergingen, als toevoeging, ingezet om de hoofdvormen te iconiseren. De stedenbouwkundige situatie gaf aanleiding het voorhuis aan hoofdweg te plaatsen, met de schuur en de boerderij als bijgebouwen erachter. Door de bijgebouwen naar elkaar toe te draaien en schuttingen in te ruilen voor fruitbomen, ontstaat er een gemeenschappelijk erf, de collectieve binnentuin.

ZEN-woning, milieubewust bouwen aan de toekomst

Een ZEN-woning staat voor Zeer Energiezuinige Nieuwbouw, dit zijn bijna energieneutrale, (nul-op-de-meter), tot zelfs energieleverende woningen met nauwelijks CO2 uitstoot, hiermee bouwen we samen met de bewoners aan de toekomst.

Programma

19 woningen, sociale huur

BVO

1839 m2

Opdrachtgever

Y-Mere

Ontwerp

van bergen architectura

Aannemer

Dura Vermeer

Bouwfysica

Nieman Raadgevende Ingenieurs B.V.