Binnen-Buiten Badhuis Amsterdam

  • Maquette

    Maquette 

  • Inspiratie; verticale interactie

    Inspiratie; verticale interactie 

  • Verbinden in een verticaal gebouw

    Verbinden in een verticaal gebouw 

  • Inspiratie; industrie en bad

    Inspiratie; industrie en bad 

  • Zonering en oriëntatie

    Zonering en oriëntatie 

  • Verticaal verbinden

    Verticaal verbinden 

  • Binnen en buiten

    Binnen en buiten 

  • Homogeniteit

    Homogeniteit 

  • Uitzicht

    Uitzicht 

  • Verticaliteit

    Verticaliteit 

  • Licht in het gebouw

    Licht in het gebouw 

Een waterval als badhuis

Dit ontwerp is een verticaal badhuis van 80 meter hoog met een grondoppervlakte van 10×10 meter. Het badhuis kent drie zones, de Binnenzone als badhuis, de Tussenzone als facilitaire zone en de Buitenzone, met het uitzicht over de binnenstad. Al zwemmend ervaar je deze aaneengevoegde ‘werelden’. De binnenkern is verticaal verbonden. Doordat de waterbassins aan de rand gesitueerd zijn, creëren badgasten een waterval en daarmee onderlinge verticale interactie. De volumes zijn onderling van elkaar verschoven, waardoor er natte en droge zones ontstaan en de logistiek van een badhuis mogelijk wordt.